Lena Thuresson

Lena Thuresson

Legitimerad psykoterapeut

Grunden för mitt arbete är att behovet styr metoden.

Det är inte patienten som skall anpassa sig till metoden utan tvärtom.

Mina uppdragsgivare är privatpersoner, företag i närregionen samt kommuner.

Lite mer om mig

 

Jag heter Lena Thuresson. Jag är socionom och legitimerad psykoterapeut, med två legitimationsgrundande utbildningar. Sedan 1985 har jag huvudsakligen arbetat med psykoterapi, handledning och utbildning. Jag har arbetat på heltid i egen verksamhet sedan år 2001. I år, 2012 har jag startat nytt företag under namnet lenamottagningen.

Min grundsyn

Drivkraften i mitt arbete är att mina teoretiska och kliniska kunskaper ska anpassas utefter de behov de som söker mig uttrycker. Min grundsyn och strävan i mitt arbete har alltid varit att förena den kliniska praktiken med den psykoanalytiska teorin i ett socialt och kulturellt sammanhang.

Jag har utbildning som:

• Par-, familj- gruppsykoterapeut utifrån systemisk teori.
Min utbildning fick jag vid utbildningsinstitutet BAM med huvudlärare Dr Gianfranco Cecchin (en av grundarna av Milanoskolan). Läs mer om Milanoskolan
• Psykoanalytisk psykoterapeut vid Göteborgs Psykoterapiinstitut GPI med rötter i den argentinska psykoanalytiska skolan, som har ett socialpsykologiskt perspektiv på psykoanalys. Läs mer om GPI
• Socionom

Min kompetensutveckling och kollegiesamhörighet har jag i Göteborg vid GPI och Allè Psykoanalys och Psykoterapi samt genom mina medlemskap i Riksföreningen Psykoterapicentrum, Sankt Lukasföreningen i Kalmar Län och Freudianska föreningen.